Płynny koncentrat ze skórek i nasion ciemnych odmian winogron 490ml
VIN-VITA to płynny koncentrat ze skórek i nasion ciemnych winogron. Preparat jest bogaty w aktywne biologicznie składniki zawarte w surowcu: bioflawonoidy, pektyny, kwasy organiczne (winny, cytrynowy, jabłkowy, bursztynowy), minerały potas, sód, wapń, magnez, żelazo), antocyjany, taniny, katechiny. Zawiera także witaminy: C, B1, B2, B3.
Koncentrat VIN-VITA został opracowany w oparciu o najnowsze technologie i doświadczenie ukraińskich naukowców.
Właściwości:
- polepsza parametry krwi,
- poprawia funkcje wzroku,
- zwiększa odporność organizmu,
- poprawia pamięć i koncentrację,
- spowalnia procesy starzenia się.
Obszar zastosowań: osłabienie organizmu, rekonwalescencja, zakażenia bakteryjne i wirusowe, niedokrwistość, miażdżyca, cukrzyca 2-go typu, przemęczenie wzroku spowodowane długotrwałą pracą przy monitorze.
Dawkowanie: 1 łyżka na pół szklanki wody lub herbaty 2-3 razy dzienne co najmniej przez 14 dni. Zalecany okres kuracji 1-2 miesiące.Dzieci w wieku 2-5 lat po 1 łyżeczce 1-2 razy dziennie.
SKŁADNIKI: Oligomeryczne bioflawonoidy, pektyny, kwasy organiczne (winny, cytrynowy, jabłkowy, bursztynowy), minerały w postaci biologicznie aktywnej, monomeryczne bioflawonoidy, antocyjany, a także 20-25% taniny, 5-8% katechiny, 4-6% inne bioflawonoidy. Ponadto, witaminy C, B1, B2, B3, RME (potas1000-2000, sód - 100-200, wapno 100-200, magnez - 50-100 mg%, żelazo).
Stosowanie: Dorośli: zalecane regularne (codzienne) spożycie po 1 łyżce na pół szklanki herbaty lub wody 2 - 3 razy dziennie przez co najmniej 12-14 dni. Dzieci w wieku od 2 do 5 lat dawka pojedyncza - 1 łyżeczka 2 razy dziennie.
Pojemność: 0,49 litra
Vitis vinifera L. typu Cabernet. Nie zawiera, alkoholu, cukru, barwników i konserwantów. Po otwarciu przechowywac w lodówce. Może zawierać naturalny osad!
Wartość energetyczna - 6 kkal / litr.
NIE ZAWIERA SUBSTANCJI, POCHODZĄCYCH Z UPRAW MODYFIKOWANYCH GENETYCZNIE.