Kolonia bakterii i specjalnej kultury drożdży, która należy do grupy SCOBY. Ma ona postać galaretowatej masy w ksztaÅ‚cie placka. Dodawana do osÅ‚odzonej herbaty inicjuje proces fermentacji, w wyniku którego powstaje napój z Kombuchu. Zawiera on liczne kwasy organiczne, m.in kwas mlekowy i glukonowy, witaminy z grupy B, mikroelementy i pierwiastki, takie jak cynk, magnez, żelazo i miedź.
Napój z Kombuchu:
- pozytywnie wpływa na oczyszczenie krwi oraz kwasowość organizmu;
- wspomaga procesy detoksykacji;
- obniża poziom złego cholesterolu;
- przyśpiesza spalanie tłuszczu;
- przyśpiesza regeneracje błon śluzowych przy chorobie wrzodowej;
- posiada silne właściwości przeciwutleniające i immunomodulujące;
Amerykańskie Centrum Zwalczania i Zapobiegania Chorobom sugeruje podawanie tego specyfiku pacjentom z zaburzeniami metabolizmu.
Napój spowalnia rozwój miażdżycy.
Działanie:
- normalizuje funkcje przewodu pokarmowego;
- wspomaga układ trawienny;
- działa detoksykacyjnie;
- zmniejsza objawy zatrucia alkoholowego;
- wzmacnia organizm;
- zwalcza pasożyty;
- zwiększa odporność;
- wspiera w leczeniu raka.
Skład:
- kwasy organiczne - kwas octowy, cytrynowy, jabłkowy, szczawiowy;
- witaminy z grupy B;
- witamina C;
- witamina PP.
Zawiera:
- naturalny wyciÄ…g z kombuczy, herbata, cukier, kwas organiczny.
Nie zawiera alkoholu, barwników i konserwantów.
Sposób użycia:
- Dorośli: 3 razy dziennie 2 łyżki na 100-150 ml wody.
- Dzieci od 5 lat: 1 łyżka na 100-150ml wody.
Stosować 2 razy dziennie 30 min. przed posiÅ‚kiem. Do smaku można dodać miód
Klienci polecają również: