Maść szałwiowa na pszczelim wosku - 50 ml
Maść ziołowa wyprodukowana według starych tradycyjnych receptur, zapobiega jak i pomaga w łagodzeniu odleżyn, odparzeń oraz pieluszkowego zapalenia skóry. Może być stosowana do zapobiegania wilgotnej egzemie skóry. Używana głównie ze względu na działanie ściągające i przeciwzapalne.Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
Sposoby pozyskania surowca i produkcji maści: ziołowym składnikiem maści jest szałwia ( Salvia officinalis ). Jest to bardzo aromatyczna roślina, rosnąca w miejscach nasłonecznionych. Jej wysokość dochodzi do 70 cm, liście ma zielono-srebrne, miękkie w dotyku, kwiaty natomiast barwy fioletowo niebieskiej. Pochodzi z Azji Mniejszej a w Europie uprawiana jest od IX wieku. Jako surowiec leczniczy, stosowane są głównie łodygi i liście szałwii. Zawierają one: olejki eteryczne, diterpeny, garbniki, triterpenoidy, żywice, flawonoidy, substancje fitoestrogenowe, saponiny, oraz witaminy z gruby B i P. Bazą dla maści, nie są sztuczne podłoża maściowe, ale naturalny, nieprzetopiony smalec. Jest on poddawany procesowi ekstrakcji gorącą parą, dzięki czemu nie wywołuje alergii i może być stosowany jako składnik naturalnych maści na wiele schorzeń i do wszystkich rodzajów skóry. Skład tak przygotowanej substancji jest podobny do składu tłuszczu ludzkiego, co zapewnia całkowite wchłanianie przez skórę, a także znakomite przenoszenie dodanych, aktywnych składników ziołowych. Dodatkowym składnikiem jest naturalny wosk pszczeli, którego właściwości ochronne i nawilżające znakomicie wpływają na jakość i działanie produktu. Ponadto maść szałwiowa zawiera również tymianek, rumianek i rzepik, których unikalna kompozycja, znakomicie wspomaga działanie szałwii.
Sposób użycia: przed zastosowaniem maści, zalecane jest umycie skóry wodą bez mydła i dokładne wysuszenie. Maść stosuje się 2-3 razy dziennie, w postaci cienkiej warstwy na skórze lub delikatnie wmasowując maść przez 2-3 minuty. Odpowiednia aplikacja maści pozwala zoptymalizować jej działanie.
Przechowywanie: maść należy przechowywać w temperaturze 5 do 25 stopni. Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Maść ziołowa wyprodukowana według starych tradycyjnych receptur, zapobiega jak i pomaga w łagodzeniu odleżyn, odparzeń oraz pieluszkowego zapalenia skóry. Może być stosowana do zapobiegania wilgotnej egzemie skóry. Używana głównie ze względu na działanie ściągające i przeciwzapalne.Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
Sposoby pozyskania surowca i produkcji maści: ziołowym składnikiem maści jest szałwia ( Salvia officinalis ). Jest to bardzo aromatyczna roślina, rosnąca w miejscach nasłonecznionych. Jej wysokość dochodzi do 70 cm, liście ma zielono-srebrne, miękkie w dotyku, kwiaty natomiast barwy fioletowo niebieskiej. Pochodzi z Azji Mniejszej a w Europie uprawiana jest od IX wieku. Jako surowiec leczniczy, stosowane są głównie łodygi i liście szałwii. Zawierają one: olejki eteryczne, diterpeny, garbniki, triterpenoidy, żywice, flawonoidy, substancje fitoestrogenowe, saponiny, oraz witaminy z gruby B i P. Bazą dla maści, nie są sztuczne podłoża maściowe, ale naturalny, nieprzetopiony smalec. Jest on poddawany procesowi ekstrakcji gorącą parą, dzięki czemu nie wywołuje alergii i może być stosowany jako składnik naturalnych maści na wiele schorzeń i do wszystkich rodzajów skóry. Skład tak przygotowanej substancji jest podobny do składu tłuszczu ludzkiego, co zapewnia całkowite wchłanianie przez skórę, a także znakomite przenoszenie dodanych, aktywnych składników ziołowych. Dodatkowym składnikiem jest naturalny wosk pszczeli, którego właściwości ochronne i nawilżające znakomicie wpływają na jakość i działanie produktu. Ponadto maść szałwiowa zawiera również tymianek, rumianek i rzepik, których unikalna kompozycja, znakomicie wspomaga działanie szałwii.
Sposób użycia: przed zastosowaniem maści, zalecane jest umycie skóry wodą bez mydła i dokładne wysuszenie. Maść stosuje się 2-3 razy dziennie, w postaci cienkiej warstwy na skórze lub delikatnie wmasowując maść przez 2-3 minuty. Odpowiednia aplikacja maści pozwala zoptymalizować jej działanie.
Przechowywanie: maść należy przechowywać w temperaturze 5 do 25 stopni. Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Klienci polecają również: