Znana także jako zabójca tÅ‚uszczu. LiÅ›cie używane do wytwarzania herbaty zawierajÄ… dużo różnych zwiÄ…zków biologicznie czynnych, pierwiastki Å›ladowe oraz witaminÄ™ E.
W czajniczku lub w filiżance zalewamy kostkÄ™ herbaty wrzÄ…cÄ… wodÄ… i zostawiamy pod przykryciem na czas od 2 do 5 minut. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którÄ… należy pić na czczo, Pu-erh pijemy po jedzeniu.
Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.